7 טיפים שיעזרו לך לצחצח שיניים בדרך הנכונה והבריאה ביותר!

אבא מסביר לביתו כיצד מצחצחים נכון את השיניים

אמנם זו נשמעת כמו שאלה שמעלה גיחוך מעט, מי מאיתנו לא יודע איך לצחצח שיניים אחרי כל כך הרבה שנים של צחצוח, אך תופתעו לגלות שלא כולם יודעין את כחל העקרונות החשובים שבצחצוח נכון ומיטבי. מילדות הורגלנו שצחצוח שיניים יכול למנוע ריחות רעיים, כאבי שיניים וחורים אבל לעיתים קרובות אנו מגלים שההרגלים הישנים שלנו הם בעצם מה שגרם להרבה מאוד מהבעיות שנוצרו לנו בשיניים. אז בואו נסגור את זה אחת ולתמיד –

כיצד נכון לצחצח שיניים?

  1. צחצחו שיניים פעמיים ביום
    יש שני מועדים שבהם צריך לצחצח שיניים – בבוקר אחרי ארוחת הבוקר ובערב לפני השינה. בבוקר כל החיידקים שהתרבו בפה במהלך השינה עושים את זממם על השיניים שלכם ויוצרים ריח רע מהפה, אבנית ופלאק ובערב לפני השינה אנחנו בעצם מורידים את כל החיידקים שהתצטברו במהלך היום מכל האוכל והשתייה ששתינו. אלו הסיבות שצריך לצחצח פעמיים ביום.
  2. שטפו את הפה
    לפני שאתם מצחצחים את השיניים הכניסו מים לפיכם, גרגרו אותם, העבירו אותם דרך כל השיניים ותירקו אותם החוצה. זוהי פעולה שאמנם נראית מיותרת אך בעת השוואה של צחצוח שיניים לשטיפת ידיים, הרטבת השטח המצוחצח בטרם שמים עליו את הסבון או המשחה מייצרת הקצפה מוצלחת יותר ומתוך כך גם ניקיון מוצלח יותר.
  3. צחצחו מכל הכיוונים
    מאחורה, מקדימה, למעלה, בצדדים, על החך והלשון, ככל שתגיעו לכמה שיותר מהחלקים הפנימיים בפה כך תוכלו להיפתר מכמה שיותר חיידקים ולשמר את הניקיון של הפה שלכם לאורך זמן וביעילות יתרה.
  4. צחצחו חצי על השן חצי על החניכיים
    רוב החיידקים, הפלאק והאבנית מצטברים ברווח שבין החניכיים לשן. כאשר אתם מצחצחים שיניים הקפידו לשמור על מברשת השיניים בזווית של 45 מעלות כשהסיבים כלפי מעלה, הפעילו כמה שפחות לחץ על מנת לשמור את הסיבים מתוחים וגמישים ועברו שן אחר שן במעגליות. 
  5. בחרו מברשת שיניים נכונה
    מברשת שיניים נכונה היא לא עניין של מה בכך, הבחירה הנכונה עבורכם יכולה להפוך את צחצוח השיניים מסיוט לפעולה הקלה ביותר ביום. מברשת שיניים בעלת סיבים עדינים וגמישים עשויה להיות יעילה יותר ממברשת שיניים עם סיבים קשיחים שעלולים לגרום לנזקים בחניכיים עם הפעלת לחץ מעט יותר חזקה מהרגיל.
  6. מי פה
    השתמשו במי פה, הם עוזרים להסיר פלאק ביעילות ואף עוזרים להשגת ריח נעים מהפה לאורך זמן. שטיפה של חלל הפה במי פה באופן יום יומי יכולה להשפיע על ריח הפה לצמיתות וכמובן לניקיון השיניים.
  7. החליפו מברשת מידי פעם
    גם למברשות שיניים יש תוחלת חיים והיא לרוב נעה בין 3 ל4 חודשים. מברשת שיניים כמו כל מכשיר ניקוי בסופו של דבר הופכת להיות המכשיר הכי מלוכלך בבית. מברשת שיניים ישנה צברה לא רק את החיידקים שבפיכם אלא גם חיידקים מוספים בסביבה ולכן כדאי להחליפה מידי פעם.
  8. שיננית וטיפול
    אבנית, פלאק וסתימות הם טיפולים בלתי נמנעים שגם המצחצח הקבוע והנחוש ביותר צריך לעבור מידי פעם. מומלץ ללכת לניקוי אבנית ופלאק אצל שיננית לפחות פעם בשנה אם לא פעמיים ולרופא מומלץ ללכת לבדיקה שגרתית. זהו אמנם לא צחצוח שיניים נכון אך הוא גורם משפיע חזק על צחצוח השיניים העתידי שלכם.

לסיכום, אנו מקווים שכל הדגשים לצחצוח השיניים ברורים ושהם יעזרו לכם לפתח שגרה בריאה יותר לשיניים  ולחלל הפה. ואם אתם כבר יודעים את כל זה וזו השגרה שלכם אז כל הכבוד, המשיכו כך! 

אז מה היה לנו עד כה:
ד"ר אופיר זהבי - מנהל המרפאה, D.M.D
ד"ר אופיר זהבי - מנהל המרפאה, D.M.D

ד"ר אופיר חבר בהסתדרות לרפואת שיניים ונושא בתואר "רופא שיניים מעודכן". בשנת 2005 נבחר להדריך סטודנטים במחלקת שיקום הפה באוניברסיטת תל- אביב.
ד"ר אופיר מוכר וידוע כרופא המעניק טיפול שיניים מסור, יסודי ואחראי, בשילוב עם אמפתיה רבה למתרפאים ולרגשותיהם.

אהבתם? שתפו!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp